Plus

HRFreeNet trio – SEE TA 2007

Tomislav GavazziStigle su i slike sa SEE Telecom Arene 2007 na kojoj su ove godine sudjelovala tri predstavnika iz Saveza wireless udruga Hrvatske – HRFreeNet. Uz tri kotizacije dobili smo i mogućnost predavanja. Napokon hladnih glava dajemo izvještaj o dojmovima sa konferencije pa pogledajte što kažu Kristijan Fabina, predsjednik i Vedran Vujasinović, tajnik.

Kristijan Fabina, predsjednik
Kristijan FabinaSEE Telecom Arena je treća u nizu na kojoj sam sudjelovao i moram priznati da sam i ove godine ugodno oduševljen odabirom predavača, panelista i tema na okruglim stolovima. Od Agencije za telekomunikacije mogli smo čuti mnogo statistika bez konkretnih stvari, ali zato su oduševili predavači Marie-Helene Magenschab (Vipnet), Josip Zimet (Cisco), Nataša Gospić (Saobraćajni fakultet Beograd) i vjerojatno najupečaljitviji predavač ove godine, gospodin prof.dr. Saša Pekeč (Duke University – Fuqua School of Business). Po deafultu je bilo i monotonih prezentacija, ali okrugli stolovi sa atraktivnim temama poput DTK, Wimaxa i prikaz istraživanja tržišta VoIP i sličnih usluga jednostavno su dominirali i podizali atmosferu. Gala večera bila je možda i najbolji dio konferencije gdje smo uz izvrsne paneliste mogli dobro pojesti i popiti uz vrlo ugodan koncert Massima Savića.

Vedran Vujasinović, tajnik
Vedran VujasinovićOve godine Telecom Arena okupila je mnoštvo zanimljivih predavača. Mogli smo čuti različita stajališta i mišljenja pružatelja internet usluga, HAT-a, te Grada Zagreba i Vlade. Najzanimljivije i najprovokativnije predavanje je bilo ono od g. Pekača, u kojem je iznio subjektivne stavove “bez dlake na jeziku” od privatizaciji HT-a. Iako je na njegovo predavanje bilo oštrih kritika, i mnogi su se osjetili pogođeni nekim izjavama, dalo je dosta toga za razmišljati. No na žalost moram komentirati i loša i nerazumljiva predavanja nekih predavača za koje se očekivala veća stručnost i komunikacijske sposobnosti. Kao što ima loša strana tako ima i ona druga. Za svaku pohvalu su bili okrugli stolovi i predavanja vrsnih predavača, kojima su uspjeli zainteresirati gotovo sve prisutne! Također moram pohvaliti i razinu komunikacije pod pauzama, te mogućnost razgovora sa svima prisutnima. Sve u svemu, konferenciju bih ocijenio dobrom četvorkom.

Morate biti autorizirani za komentiranje Autoriziraj

Oglašavanje

468x60 ad code for footer
Log in - BlogNews Theme by Gabfire themes