Plus

Dugave Wireless opet u medijima

Dugave Wireless u VjesnikuProšlo je već dosta vremena od kada se zadnji puta pisalo o udruzi Dugave Wireless. Krenulo je prvo sa PCChipom koji je na svojem web portalu objavio kratak osvrt na našu organizaciju, zatim se Jutarnji list raspisao o nama, RTL je snimio kratak prilog na jednom od Dugave Wireless čvorišta, a domaćini su bili Kristijan Fabina i Damir Sokol. Nedugo nakon toga snimljena je i emisija za Radio Sljeme na temu što mladi rade u gradu. Nakon toga dugačka pauza. Vjesnik se po prvi puta dotaknuo teme o entuzijastičkom umrežavanju naselja Dugave i to je prvi osvrt na našu udrugu nakon ove dugačke pauze. Otpočetka nam je bilo super izaći u medijima i predstaviti naš rad i djelatnost. Kako je krenula priča kroz medije sve češće i žešće, novinari su htjeli pisati priče o nama na način koji njima odgovara, a najčešće bi to bilo predstavljanje wireless udruga kao Internet Service Providera i kao “jake” konkurencije T-Comu i sličnim ISP-ovima. Jednom kad priča krene krivo teško je kasnije izaći na pravi put, stoga smo rekli STOP.

Iskreno mi je jako drago da se ponovno počelo pisati o nama, ali na način koji je ispravan i koji stvarno govori tko smo i što radimo. Takav mi se pristup sviđa i nadam se da će takvih članaka biti sve više. Možda bi bilo dobro da se malo više pažnje posveti našoj društvenoj zajednici, a manje infrastrukturi koja je samo sredstvo. Nazovimo to poligonom za istraživanje, razvoj i komunikaciju. Zajednica je najbitnija, sve ostalo dolazi nakon nje. Bez zajednice ne bi danas bili ono što jesmo, ne bi imali ono što imamo i ne bi se razvijali načinom na koji se razvijamo.

Ovim putem se zahvaljujem u ime udruge Dugave Wireless novinaru Mislavu Nekiću koji je bio vrlo korektan što se tiče članka i što je iskazao interes te nam posvetio vremena i pažnje za predstavljanje u novinama za koje piše.

Dugave Wireless - Članak u Vjesniku

Morate biti autorizirani za komentiranje Autoriziraj

Oglašavanje

468x60 ad code for footer
Log in - BlogNews Theme by Gabfire themes