Plus

Izgrađen novi čvor Cerberus

Antene udruge Dugave WirelessNovi, a trenutno možda i najjači čvor Cerberus, složen je na lokaciji Vajdin Vijenac 10 na sjeverozapadu Dugava. Iako je dotična lokacija bila u planovima već duže vrijeme, financijska situacija nije dozvoljavala veće zahvate. Situacija se malo iskristalizirala pa je čvor za sada nabildan sa četiri pristupne točke i četiri backbone linka; 2 x prema čvorovima udruge Dugave Wireless (primarni i redundantni), 1 x prema udruzi ZGWireless i 1 x prema čvoru Sopot udruge Dugave Wireless. Tehnički odjel udruge krenuo je vrlo intenzivno sa radovima, a u planu je izgradnja i drugih čvorova na aktualnim i novim lokacijama.

Radovi su trajali dva dana odnosno cijeli vikend, a radovima su prisustvovali Damir Sokol i Kristijan Fabina. Voditel Tehničkog odjela, Frano Ćurković, ponovo je imao neodgodive obaveze pa je tako propustio znojenje i šarafijonu. Kiko je dobil’ na kilama pa je problem bio penjat se na strojarnicu visine 3.5m 8-10 puta. Posljedice s radova su masnice po rukama, ogrebotine, bolovi u kralježnici i slično. Damir Sokol nije imao slične obaveze na radovima pa je prošao mnogo bolje, ali je zato imao opasno naprezanje moždanih vijuga u borbi s vremenom kod konfiguracije routera preko Kikovog laptopa kojeg je na životu održavala već dosta istrošena baterija. Radovima je nazočio i predstavnik ulaza i član Nadzornog odbora Hrvatskog radioamaterskog saveza, gospodin Conjo Diankov. Prvi čovjek Cerberus čvora. Drago nam je imati tako uzornog člana na čijoj smo asistenciji i redovitoj pomoći jako zahvalni.

Dugave Wireless rack

Čvor pogone dva routera od 850 MHz i 1.7 GHz sa 128 DDR-a, svaki sa 6 PCI slotova, ugrađenim TP-Linkicama, Edimaxicama i TEW-icama, a sve redom Atherosice. Pigtailovi su složeni od CNT-400 kabela, a Kiko je odradio krimpanje. Routeri su smješteni na sigurnom, suhom, ljeti hladnom, a zimi toplom mjestu. Pristupne točke pokrivaju kompletan park na adresi Vajdin Vijenac te okolicu zgrade i dio prema Oktogonu i Školskom prilazu. Neke od pristupnih točaka biti će i HotSpotovi za nesmetan pristup mreži.

Kiko se potrudio oko pigtailova

Pigtail

Morate biti autorizirani za komentiranje Autoriziraj

Oglašavanje

468x60 ad code for footer
Log in - BlogNews Theme by Gabfire themes